به گزارش تحریریه، بزرگراههایی که تا همین سه ماه پیش شاهد حرکت خودروها در شش خط بود، حالا به خانه و کاشانه کشاورزانی تبدیل شده که نسبت به قوانین جدید کشاورزی معترض هستند. در ادامه تظاهرات و اعتراضات کشاورزان هندی، روز شنبه ۶ فوریه جادهها و بزرگراهها در ۲۵ ایالت این کشور از سوی کشاورزان مسدود شد.
ده هزار کشاورز از حدود سه ماه قبل در اعتراض به قوانین جدید کشاورزی که دولت نارندرا مودی با هدف «مدرنیزه کردن» کشاورزی آنرا ارائه کرده در نزدیکیهای دهلینو تجمع کرده اند و خواهان ورود به پایتخت هستند. پلیس هرچند اجازه ورود این کشاورزان به پایتخت را گرفته، اما آنها خانه و کاشانه خود را به بزرگراههای حاشیه شهر منتقل کردهاند. این کشاورزان شب و روز در اینجا حضور دارند و با خود تمام امکانات لازم برای زندگی کردن را آورده اند.
کشاورزان میگویند قوانین جدید در جهت حمایت از شرکتهای بزرگ تنظیم شده و برعکس کشاورزان را فقیرتر میکند.
در تجمع روز شنبه ۶ فوریه، کشاورزان از ساعت ۱۲ تا ۱۵ به وقت محلی جادهها را بستند و اجازه تردد به خودروها را ندادند. این کشاورزان که از نقاط مختلف هند خود را به حاشیه دهلی رساندهاند یک هدف مشخص دارند: «لغو سه قانون جدید کشاورزی که در ماه سپتامبر سال گذشته از سوی دولت تصویب شد.»
هرچند دولت میگوید این اصلاحات برای نوسازی صنعت کشاورزی هند پیگیری شده اما همین ایده، بزرگترین اعتراضات سراسری از زمان روی کار آمدن آقای مودی در قدرت در سال ۲۰۱۴ را به راه انداخته است.
هرچند به دلیل دمای هوا و در دسترس نبودن امکاناتی چون اینترنت مشکلاتی برای کشاورزان پدید آمده اما آنها میگویند با وجود تمام این مشکلات تا زمانی که دولت این قوانین را ترک نکنند قصد ندارند به تجمعات خود پایان دهند.
این کشاورزان تقریبا تمام امکانات لازم برای زندگی در حاشیه بزرگراهها را برای خود فراهم کردهاند، برخی از آنها غذا و محصولات غذایی در میان معترضان توزیع می کنند و برخی دیگر امکانات تفریحی همچون وسایل بازی در اختیار معترضان قرار میدهد. حتی اگر کشاورزان مشکل پزشکی داشته باشند، دکتر هم در جمع آنها یافت میشود و میتوانند با مراجعه به پزشک، نسخه و داروی خود را از او دریافت کنند.
معترضان حتی برای تامین آب هم مشکلی ندارند و روزانه حدود ۴ هزار لیتر آب در مخازن لازم تعبیه میشود تا کشاورزان بتوانند برای آشامیدن، دستشویی رفتن و حتی حمام از آن استفاده کنند.
با وجود اینکه کشاورزان با تامین همه شرایط موجود برای زندگی در حاشیه بزرگراهها نشان دادهاند که در عزم خود جدی هستند و قصد ندارند از اعتراضات خود دست بردارند، دولت هند تاکنون کوچکترین سازشی نشان نداده و بر اجرای قانون اصلاحات کشاورزی مصمم است. باید منتظر ماند و دید نتیجه زورآزمایی کشاورزان و حکومت در دومین کشور پرجمعیت دنیا که بسیاری آن را بزرگترین دموکراسی جهان می نامند، به کجا خواهد کشید.
منبع: یورونیوز
پایان/
نظر شما